Gijs Niemeijer

Gijs van architectenbureau de Ontwerpwerkplaats is als ruimtelijk ontwerper een essentiële partner in het ontwikkelen van het technieklab-concept. Samen met Huub Looze werkt hij vanaf het begin aan de pilot technieklab in het Nieuwe Westen van Rotterdam. Hij heeft veel ervaring met het verbouwen van scholen; van de inrichting van het schoolplein, grootschalige verbouwingen tot zeer specifieke lokalen als een mediatheek, zorg- en welzijnlokaal of laboratoriumlokaal.

Voor deze projecten ontwerpt hij ook zeer specifiek meubilair: computereilanden, balies, bibliotheekkasten, tekendroogkasten en laboratorium meubilair. Daarnaast gaat hij de samenwerking aan met een producent van schoolmeubilair, zodat vorm en kleur van het catalogusmeubilair aangepast wordt aan de stijlkenmerken van een school.

Inspirerend voor leerlingen, plezierig voor het personeel en functioneel in het dagelijks gebruik zijn belangrijke uitgangspunten. Naast licht, lucht en ruimte natuurlijk; in een schoolgebouw moet je vanzelfsprekend de weg kunnen vinden en moet daglicht een hoofdrol spelen.

Neemt je mee op sleeptouw

Schooldirecteuren hebben vaak geen ervaring met (ver)bouwen: Gijs neemt directeuren en medewerkers mee op sleeptouw door het hele proces. Figuurlijk, maar ook letterlijk. Zoals het opstellen van het ruimtelijk programma dat bij de school past, zodat er een gedegen basis ligt voor het bouwkundig ontwerp. Hij onderzoekt met de gebruikers wat er er nodig is. Vaak neemt hij de opdrachtgever(s) mee op excursie om samen te ontdekken wat de mogelijkheden en wensen zijn.

Meer info en projecten op www.ontwerpwerkplaats.nl.