Huub Looze

Ontwerper Huub Looze (huub @ technieklab nl / 06-16602996), bedenker van het technieklab-concept, kan alles maken van hout, metaal en kunststof.

Hij snapt hoe radertjes in elkaar grijpen en waarom bepaalde stoffen op elkaar reageren. Hij ontwerpt voor basisscholen de ideale werkplaats / lab (technieklab) waar beleving van techniek en wetenschap begint bij binnenkomst. En als docent legt hij leerkrachten en leerlingen graag uit wat je in zo’n ruimte kunt doen.

Naast ontwikkelaar van het technieklabconcept geeft hij ook workshops technologie & wetenschap aan basisscholen. Zijn stoere installaties zijn te zien en te gebruiken op Rotterdamse festivals, zoals het jaarlijkse Iedereen Einstein.

Vormgever en docent

Huub Looze is van huis uit productvormgever en meubelontwikkelaar (Buro HBLZ). Daarnaast doceert hij Ruimtelijk Ontwerpen aan de kunstacademie AKV|StJoost, Breda.

portret Huub Looze voor gereedschapsbord

Huub Looze

Sinds 2012 geeft hij een door hem ontwikkelde minor 3d modelling voor studenten uit diverse afstudeerrichtingen in Breda. Ook ontving hij dat jaar een eervolle vermelding in de ideeënprijsvraag Speels Beton.

Op de pagina ‘Over technieklab‘ leest u hoe Huub Looze op het idee kwam voor Technieklab.