Uw eigen technieklab?

Veel basisscholen worstelen met de vraag hoe ze technieklessen kunnen geven. Een leskist huren of een enkele excursie vinden veel directeuren niet voldoende. Uw eigen technieklab, samen met andere basisscholen in de buurt, is een goede oplossing.

Het landelijke Techniekpact stuurt aan op een aanpak die techniek en wetenschap verankert in het basisonderwijs. TechniekLAB maakt dit mogelijk.

Waar geeft uw school die nieuwe lessen?

Die nieuwe lessen geeft uw basisschool in een technieklab. De goed geoutilleerde ruimte vereenvoudigt voor juffen, meesters én vakkrachten het lesgeven in ontdekken en ontwerpen. Techniek en wetenschap oefenen leerlingen het beste in een ruimte waar zij echt kunnen experimenteren en waar alleen al de microscopen en machines hen enthousiast maken om te beginnen. Net als klimrekken en touwen in het gymlokaal.

Het technieklab wordt gevestigd in een aansprekend gebouw, op 5 minuten loopafstand van de deelnemende basisscholen. Op die manier kan uw school iedere week een techniekles geven. Zo wordt elke basisschool een science centre-in-de-dop.

Kosten & vakkracht delen

Het concept voor dit ‘gymlokaal voor techniek en wetenschap’ maakt het mogelijk om met meerdere basisscholen de ruimte, kosten voor een vakkracht en de materialen te delen. Daarnaast zijn extra inkomsten mogelijk door openstelling op woensdagmiddagen en in het weekend. Uw eigen technieklab biedt ook mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven en technische vervolgopleidingen.

Samen met didactische experts

TechniekLAB by HBLZ maakt voor uw specifieke locatie een ontwerpvoorstel, maakt waar mogelijk gebruik van bestaande middelen en realiseert de interieurbouw. Samen met ons uitgebreide netwerk van didactische experts zorgen we voor een onderwijskundig verantwoord technieklab.