Huub Looze

Ontwerper en docent Huub Looze. Initiator van Omlab, biobased makerslab. Ontwerpt. Maakt (!) het verschil.

Omlab – Huub – staat voor ontwerpen en maken met 100% respect voor de natuur. In samenwerking, in de werkplaats en in workshops.

Lopende projecten in 2020 draaien om de 3D-pastaprinter. Rivierklei printen, een mooie samenwerking met Fabrikaat. Onderzoek naar nieuwe, biobased printbare pasta’s, samenwerking met HANipo. (Foto Studio 38C met dank aan OostNL).

Bij Huub draait alles om ‘biobased’. Hij snapt waarom bepaalde stoffen op elkaar reageren of dat je bouwmateriaal voor grootse kunstprojecten kunt inzetten. Huub deelt zijn biobased kennis het liefst, dus kom langs. Dat kan ook nu, in coronatijd. De werkplaats is groot genoeg. Zo kunnen meer makers milieuvriendelijk en toekomstgericht gaan werken. Zijn biobased materiaaltips worden veel gelezen.

Zijn educatieve installaties zag je misschien al op het jaarlijkse Iedereen Einstein in Rotterdam of op de circulaire markt in Arnhem. Of misschien bezocht je de 1e Biobased Pop-Up in Bergen op Zoom.

Blader ter inspiratie eens door ‘maak biobased‘, project technieklab (voorloper van Omlab) of kom langs bij Omlab (contact)!

Onderwijs & educatie

Huub werkt als onderzoeker aan het Biopolymeren Applicatie Centrum (BAC) van het Centre of Expertise Biobased Economy (Coebbe). Onderdeel van AVANS hogescholen. Hele mond vol deze functie, maar mooi werk. Hij legt de verbinding tussen het HBO-onderwijs en het bedrijfsleven.

Daarnaast geeft Huub les aan de academie St. Joost in Breda. Hij begeleidde o.a. studenten die werkten aan diverse biobased projecten. Zoals het duurzaamste poppodium Gebouw T en het project Levende Kleuren.

Huub ontwierp in 2013 de ideale werkplaats / lab (technieklab) voor basisscholen, samen met Gijs Niemeijer. Hij geeft maak-workshops en lezingen aan professionals, bedrijven en onderwijs. Scholen: zowel primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO), vmbo, MBO, HBO als universitair.

Foto-impressie