Ontwerp een milieuvriendelijke kerstbal met jouw verhaal

Elk jaar een andere kerstmode in je boom?! Voor iedereen die daar niet aan meedoet organiseert Omlab, biobased makerslab, een milieuvriendelijke ontwerpwedstrijd. Maak jouw kerst(boom) compleet met je eigen kerstbal met jouw verhaal. Als je wint, kun je je ontwerp zelf lasersnijden in de professionele werkplaats van Omlab. Deadline: vrijdag de 13de.

Jong en oud kan meedoen aan deze ontwerpwedstrijd: volwassenen en kinderen, professionals en andere enthousiastelingen. We hopen op verhalen uit allerlei windstreken, religies en familiegeschiedenissen.

Vang jouw verhaal, leg die vast in een tekening. Hoezo een verhaal? Lees de column Kerstballen(wed)strijd van Margreet van Uffelen, mede-initiatiefnemer van Omlab. Zij kwam door dit verhaal op het idee voor de ontwerpwedstrijd.

Omlab kiest voor jouw kerstbal mooie, milieuvriendelijke materialen. Er worden 4 winnaars geselecteerd:

  • 2 ontwerpen van volwassen of professionele deelnemers
  • 2 ontwerpen van deelnemers tot 18 jaar

Doe mee

Ontwerp een kerstbal (of piek). Maak je ontwerp tweedimensionaal (plat) of driedimensionaal (ruimtelijk). Wil je hier eerst meer over weten? Lees extra info in de tips & tricks.

Lever je tekening uiterlijk vrijdag 13  december 2019 digitaal in: info@omlab.nl. Op papier kan ook: Omlab, Radarpad 42, 6816TP Arnhem. Vertel erbij wat het verhaal is achter jouw ontwerp, al is het maar één zin. Meld ook wat de maat moet zijn en wat je leeftijd is. Heb je zelf een materiaal in gedachten? Zet het erbij!

Alle inzendingen worden gepubliceerd op de website van Omlab, Facebook en/of andere social media.

Goed om te weten

De kerstballen worden uitgevoerd in biobased plaatmateriaal, dus van plantaardige oorsprong. Dat kan bijvoorbeeld hout of papier zijn. Wat het precies wordt vertellen we hier binnenkort.

Al het materiaal is biologisch afbreekbaar. Maar je ontwerpt natuurlijk een mooie bal en die gooi je nooit meer weg. In principe kunnen ornamenten van de meeste biobased materialen decennia lang mee, mits je er goed voor zorgt. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft een mooi voorbeeld daarvan in de collectie: kerstversiering uit 1935, gemaakt van taartjespapier en een walnoot.

Zet in je agenda: Op woensdag 18 december van 14.00 tot 16.00 uur kunnen de winnaars hun kerstbal zelf laseren bij Omlab op de Buitenplaats Koningsweg, Arnhem. Afhankelijk van de maat van je tekening, maak je er 1, 2 of 3. Laser je die niet zelf, dan sturen we jouw winnende kerstbal uiterlijk 20 december op in een milieuvriendelijke envelop.

Kerstcadeautje!

Jury ontwerpwedstrijd

De jury bestaat uit:

Jurylid Huub Looze van Omlab checkt of de ontwerpen gelaserd kunnen worden.

Lasersnijder: De grootste maat die gesneden kan worden is 129 x 89 cm.
jongen met voorwerksterretje in de vorm van getal 2019. Op achtergrond getal 18.
Ontwerp een kerstbal of -ornament die je wel tot oudjaar (of langer) wilt laten hangen!